De kracht van het individu | ZielsMissie artikel

De kracht van het individu

🙋🏼‍♂️ De kracht van jou als individu 🙋🏼‍♂️

Ik zie veel mensen nogsteeds veel kracht en macht toewijzen aan ‘de massa’, aan ‘het collectief’, we wijzen ook alsmaar naar ‘de massa’ die moet ‘wakker’ worden, moet (mag?) transformeren en ook houden we ‘de massa’ verantwoordelijk voor het proces waar we nog steeds inzitten, in blijven hangen om die reden meen ik zelfs soms op te maken uit berichtgeving.

Dit allemaal tot het moment van de zogenaamde ommekeer. Totdat er maar genoeg mensen om zijn gaan we hiermee door en dan zal het tij gaan keren.

👉Hoe weet je dat dat zo is?

👉Wat als je het hele idee waar je je tegen verzet zo juist in leven houdt?

We wijzen naar de massa, we wijzen naar zaken buiten ons zelf, maar wat doen we zelf? Zien we in dat we net zo geconditioneerd zijn als iedereen anders en dat we binnen dat geconditioneerde stukje wat we zo graag zien als ons individuele (eigen)wereldje, dat nu juist daar allerlei sores, angsten en wanhoop uit ontstaan. Dat het allemaal voort komt uit het in leven houden van dat fragmentarische bestaan waar we koste wat kost aan vast willen houden.

-> wij zijn met elkaar de massa, wij zijn de mensheid mét elkaar.

Weet je wat de absolute kracht is van het werkelijke individu?

Letterlijk betekend individu: ‘ondeelbaar’, het gaat om jou en mij en alles om ons heen te zien als het geheel.

👉”Het kan nooit om een fragment van het geheel gaan”.

Dit terwijl de wereld vol staat met voorstellen en verleidingen om wel te fragmenteren, om ons op te delen, kijk maar om je heen, nationalistisch, genders, etc, kijk wat het doet. Een fragment kan nooit het geheel worden, een spaak kan nooit het wiel worden.

Ben jij ook een individu?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

For security, use of Google's reCAPTCHA service is required which is subject to the Google Privacy Policy and Terms of Use.

I agree to these terms.

error: Kopiëren en rechtermuis uitgeschakeld.