Collectief bewustzijn - ZielsMissie artikel

Collectief bewustzijn

Ik hoor de laatste tijd heel veel mensen op een spirituele manier uitleg geven aan, of schrijven over het collectieve bewustzijn, over dat wij samen één zijn. Super natuurlijk dat dit groeit en dat hier zo veel aandacht voor is!

Ik merk in mijn omgeving dat sommigen dat toch nog niet zo goed begrijpen of aanvoelen en ik merk dat het soms ook een overweldigend idee kan zijn, men laat zich dan uit het veld slaan door het idee dat heel veel mensen hun bewustzijn zullen moeten verhogen alvorens dit ook maar iets bij zal gaan dragen. Als je dan niet veel mensen in je omgeving hebt die je hierbij ondersteuning kunnen bieden, dan kan de moed je in de schoenen zakken…

Mocht je dit ervaren, bedenk je dan dat het om jou gaat. JIJ kan het verschil maken in JOUW wereld. Als jij je bewustzijn verhoogt, dan geef je daarmee een signaal af naar jouw omgeving om hetzelfde te doen!

Het is niet dat je de kracht van ons allen nodig hebt om je bewustzijn te kunnen verhogen, de kracht van ons allen zit al in JOU! 🙏🏻❤️

Aanvulling 25-1-2022

De titel ‘collectief bewustzijn’ is toch een aantrekkelijke blijkt, het is het meest gelezen artikel op mijn blog. Alles wat ik er de laatste tijd aan vragen over krijg of opmerkingen over hoor, hebben mij doen besluiten dit artikel aan te vullen met een aantal zienswijzen op veel gestelde vragen…

Meer mensen zullen met ons mee moeten ontwaken, meer mensen zullen moeten ontwaken, want zo komen we er niet…

Wat nu als dat een spiegel is dat jij nog steeds afhankelijk bent van mensen om je heen en dus van externe factoren die eerst moeten veranderen alvorens jij dat zelf zult doen? Wat als dat ons ego is die ons het liefste helemaal niet laat veranderen en het allemaal wil behouden zoals het is. (lekker ‘veilig’)

Laten we niet meer op andere wachten om onze hoogste roeping te volgen. Je hebt niemand nodig om zelf wakker te worden. Het is alsof we op toestemming van ons ego wachten om ook dan pas in beweging te komen, terwijl het juist ons ego is wat naar mogelijkheden zoekt om ons klein te houden. (om ons op de 1e verdieping te houden, zie dit artikel) Ons ego zal bijvoorbeeld druk blijven om ‘verbonden’ te blijven met onze vrienden. Ik zeg expres ‘verbonden’ omdat het eigenlijk een afhankelijke hechting is. We maken ons zorgen om het verliezen van de ‘verbinding’ met deze mensen, terwijl wat ons in werkelijkheid klein houdt is de afhankelijkheid, de gehechtheid aan deze mensen die vervolgens ook niet mee bewegen.

Ja maar, het helpt mij gewoon heel erg mee als ik het rondom mij heen zie gebeuren..

Dat is precies wat het ego zou zeggen om te blijven waar je bent, het is een reden om juist niet in beweging te komen. Denk er ook eens over na. Je moet het eerst zien gebeuren? Dan ligt er dus een overtuiging aan ten grondslag dat je eerst iets moet zien voordat je kunt geloven dat het ook echt gebeurd? Weet je hoeveel er echt gebeurd wat we helemaal niet kunnen zien? Er gebeurd veel meer wat we niet zien, dan dat we wel zien. Als je ook datgene toe kunt laten wat je niet kunt zien (maar wel gebeurd) gaat er een wereld voor je open…

Ja maar wat gebeurd er dan met al die mensen die in 3D realiteit blijven?

Stel dat dat ook een spiegel is? Een spiegel om jou te laten zien dat je nog steeds zelf gehecht bent aan de 3D realiteit, door gehecht te zijn aan de mensen die in 3D leven? Het is jouw pijn die omhoog komt over andere mensen die volgens jou niet exact op de plek zijn waar ze volgens jou moeten zijn? Maar wat als we wel allemaal EXACT op de plek van onze tijdlijn zijn waar we moeten zijn om onze lessen te leren waarvoor we hier zijn of welke reden dan ook die we nog niet helemaal begrijpen…

Het enige wat er nodig is voor jou is om te reflecteren. Wat voel ik, waarom vind ik het belangrijk dat andere mensen met mij mee bewegen? Wat maakt dat ik gehecht bent aan bepaalde situaties, wat maakt dat ik andere mensen zo graag wil bewegen? Daar zit jouw winst, wat doet het met jou. Wat probeert het leven JOU duidelijk te maken met deze spiegel? En je zult zien dat zodra je de les begrijpt, je je afhankelijkheid doorkrijgt, dat dat het moment is dat je het ook echt los kunt laten en dat dat het moment is dat je de omstandigheden zult zien veranderen. Het moment dat je je eraan over kunt geven dat mensen hun eigen proces volgen, is het moment dat je de wereld anders zult ervaren.

Ik wil nog iets kwijt over mensen in onze omgeving die we graag willen helpen om te ontwaken. Want ook dat is een vraag die veel voorbij komt met de mensen die ik begeleidt. We willen mensen wakker maken. We willen bepaalde mensen in onze omgeving niet kwijt en natuurlijk begrijp ik dat, ik ervaar precies hetzelfde. Toch wil ik je vragen dichtbij jezelf te blijven, want dit proces gaat om jou en misschien is het voor jouw les (omdat je hardnekkig bent) wel nodig om iemand die heel dicht bij je staat niet mee te laten bewegen om jou in te laten zien dat je deze controle over hen mag loslaten. Kijk ons eigen proces gaat er allemaal om ons interne werk te doen, er zijn geen ‘short cuts’, we komen allemaal uit een put geklommen en juist dat klimmen dat is het waardevolle proces waar we allemaal recht op hebben om te ondergaan. Wat we dus prima kunnen doen om iemand te helpen is aan de rand van hun put te gaan staan en onze hulp aan te bieden, laat zien hoe jij uit jouw put aan het kimmen bent, maar men moet wel zelf bereid zijn om eruit te klimmen. Men moet wel zelf bereidt zijn en eruit willen klimmen. Wat ik vaak om mij heen zie gebeuren is dat we afklimmen in de put bij mensen die erin willen blijven, soms zelfs mensen die jou mee in hun put trekken. Ra ra wat dit doet met ons eigen proces.

Wat als we zelf de noodzaak om maar door iedereen begrepen te willen worden zouden kunnen loslaten, hoe lekker zou dat zijn? Dus alleen maar omdat jij bepaalde zaken denkt in te zien, probeer jij je partner of je ouders ervan te overtuigen? Of je ziet iets op een bepaalde manier en je probeert vrienden ervan te overtuigen, maar ze zien het maar niet? Begrijp je wat dat met je doet? We maken onszelf afhankelijk van hun begrip omdat wijzelf mogelijk de link in onszelf maken met onze kindertijd en hoe we ons begrepen willen voelen door ons moeder of door ons vader. In feite voelen we ons niet vrij zolang we ons niet begrepen voelen, we voelen ons niet vrij zolang andere ons niet de bevestiging geven dat we inderdaad gelijk hebben. Wat als nu jouw les is gekomen om dat los te gaan laten? Wat als je in mag gaan zien dat je Gods kind bent en op een frequentie mag bewegen waar je er klaar voor bent om mensen te helpen die uit de put willen klimmen en de tijd dat je bij andere in hun put blijft voorbij is?

Je hebt niemand anders nodig om wakker te worden en om jouw je volledig potentieel te laten bereiken.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

For security, use of Google's reCAPTCHA service is required which is subject to the Google Privacy Policy and Terms of Use.

I agree to these terms.

error: Kopiëren en rechtermuis uitgeschakeld.