Coach in Brielle | ZielsMissie Coaching & Bewustzijnsontwikkeling

Persoonlijke Coaching

Coaching

Het woord ‘coach’ vindt zijn oorsprong in de tijd dat mensen en goederen nog vervoerd werden met een post koets (= mail coach). Dit was namelijk dé manier om van ‘a’ naar ‘b’ te komen en een afstand te overbruggen. 

Als we op deze manier naar ons eigen leven kijken, dan zijn we eigenlijk ook maar al te vaak bezig om van dat punt a, naar het volgende punt b te gaan. Van daar waar je nu staat in het leven, naar daar waar je eigenlijk graag wilt staan. Of je nu niet zo lekker in je vel zit en daar graag verandering in wilt brengen. Of iets anders zou willen doen als werk, ergens anders zou willen wonen, graag aan je gezondheid zou willen werken of iets compleet anders. 

Misschien herkende je het al, we zijn vaak bezig met de volgende stap. We zijn niet tevreden met hoe het nu gaat en willen graag voldoen aan een beeld wat in ons hoofd is ontstaan van hoe het eigenlijk zou moeten zijn. Een Coach kan jou dan begeleiden naar dat volgende punt waar je jezelf zo graag ziet.

Hoewel het meelopen en begeleiden van mensen naar dat punt op de horizon ons niet vreemd is, is in de loop van tijd onze eigen zienswijze op coaching ontstaan.

Coaching bij ZielsMissie is dan misschien toch net even anders dan coaching bij een andere praktijk, niet in de zin dat het beter is, maar onze benadering is wel wezenlijk anders. Veel coaching is erop gericht om jou bij te staan in het behalen van doelen (gericht om jou van punt a naar punt b te begeleiden). Het scherp stellen daarvan, het concreet maken daarvan en er vervolgens (stapsgewijs) naartoe te werken. Vaak loopt een coach daarin naast jou mee in dat proces. Je kunt dit ook wel een beetje vergelijken met een sportcoach, je wordt gemotiveerd en beïnvloedt om een bepaalde prestatie te (gaan) leveren. 

In het ernaar toe werken wordt ingezoomd op de hindernissen en overtuigingen die de coachee (degene die gecoacht wordt) opwerpt om er daadwerkelijk te komen. Dit is wat eigenlijk het ware speelterrein van de coach is naar ons inzicht.

Onze visie

Wij zijn van mening dat de antwoorden die we zoeken altijd verscholen in het nu liggen. Bij ZielsMissie kijken we samen naar wat er eigenlijk aan de hand is op je huidige plek in het leven, bij punt ‘a’ dus. De focus naar punt ‘b’ is negen van de tien keer niets meer dan een afleidingsmanoeuvre. Want bij punt ‘a’ worden we getriggerd, boos, verdrietig, niet gezien, op waarde geschat of wat dan ook waarbij we ons een beeld vormen dat dit op punt ‘b’ wel zo zal zijn (of menen we dat punt toch nooit te zullen bereiken). Als je dit leest, dan voel je hopelijk enigszins herkenning. Misschien heb je al vaker een stap gemaakt, een nieuwe baan, relatie of iets anders bereikt waarbij je zeker wist dat het je iets zou gaan brengen wat ontbrak, misschien was het geluk, rust of juist erkenning. Maar bleef het toch uit. Dit komt heel vaak voor. Dit komt omdat welke stap we ook nemen, waar we ook naartoe bewegen, we nemen onszelf altijd mee. De oplossing zit daarom dan ook in onszelf!

We zetten onze eigen en inmiddels beproefde methode in, waarbij we samen werken aan inzicht en bewustzijn over wat jou écht beweegt. Waarom doe je de dingen zoals je ze doet. Vaak zeggen we: ,,Zo ben ik nu eenmaal”. Bij ZielsMissie zeggen we: ,,Zo doe je”. Samen werken we aan inzicht in wat er leeft in jouw innerlijke wereld. Het is een methode die volledig intuïtief tot stand gekomen is. Het is geen vast omlijnd proces, maar vormt zich organisch naar gelang het proces wat we samen doorlopen op ontdekkingsreis naar jouw diepe wens (vaak weet je die op het moment dat we starten nog niet eens). Het mooie is dat als we het bezig zijn met de volgende stap kunnen loslaten en doorvoelen wat er leeft in het ‘nu’, dat er daarna zoveel ruimte ontstaat waarbij je daarna op geheel eigen kracht met nieuwe inspiratie vol zelfvertrouwen een volgende stap in je leven kunt gaan maken. Soms is dat punt ‘b’, soms niet. We laten de uitkomst los en de toekomst volledig open. Meer weten?

Onze aanpak

We starten altijd met een (gratis) kennismakingsgesprek. Dat doen we telefonisch of via een online gesprek met beeld. De basis voor een vruchtbare samenwerking is het gevoel wat je bij elkaar hebt. Tijdens de kennismaking krijgen we daar beide een goede indruk van. In de kennismaking kun jij je coachvraag aan ons uitleggen en kunnen wij jou iets meer vertellen over onze aanpak. Aan het einde van deze intake, waar we normaliter een uurtje voor inplannen, spreken we bij het juiste gevoel naar elkaar de intentie uit om samen te werken.

Wij zullen e.e.a. uitwerken in een coachovereenkomst waarin we samen afspreken waar we aan gaan werken en wat we hiervoor willen vastleggen. Zo is het voor ons beide vanaf het begin duidelijk waar we onze energie op richten. Al naar gelang het proces kan dit gemakkelijk bijgestuurd worden. Na de coachovereenkomst kun je de afspraken zelf gemakkelijk via de site inplannen. Daarna gaan we samen aan de slag.

Wil je zomaar eens een keertje met een coach sparren of hebben we al eens kennis gemaakt dan kun je natuurlijk ook direct een afspraak maken! Neem dat contact met ons op.

kindercoach

Kinder coaching

Wist je dat ZielsMissie coach Stephanie gespecialiseerd is in Coaching voor kinderen en pubers (pubercoaching). In de leeftijd van circa 5 tot18 jaar. 

Ze heeft hiervoor haar eigen website www.devredesvlinder.nl.

Bezoekt u haar website zeker of vraag informatie als u informatie zoekt of twijfelt over coaching voor kinderen. 

Winkelwagen
error: Kopiëren en rechtermuis uitgeschakeld.